Săptămâna asta, polițiștii nemțeni au identificat 170 de elevi care chiuleau


În cursul acestei săptămâni polițiști de ordine publică, rutieră, prevenirea criminalității din cadrul IPJ Neamț au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în școli și în zonele adiacente, cât și pentru combaterea absenteismului școlar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, au fost efectuate 164 de activităţi preventive în cadrul orelor de curs, atât în unităţi şcolare din mediul urban, cât şi rural. Beneficiarii, 360 de elevi au fost consiliați pe teme referitoare la prevenirea violenței în școli și a implicării acestora în evenimente rutiere.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiștii de ordine publică în zonele adiacente cât și în unitățile economice din apropierea școlilor, au fost identificați 170 de elevi care absentau de la cursurile școlare.

Polițiștii au avut în vedere inclusiv verificarea unităților de învățământ, fiind efectuate 135 de controale cu privire la modul de supraveghere, pază și acces, în conformitate cu prevederile Legii 333/2003.

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, dintre care 55 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și au fost întocmite 62 de informări ce au fost transmise unităților de învățământ

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE