Șansele de calificare ale Tricolorilor la Euro 2024 au crescut substanțial după ce Kosovo a învins Israel

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evoluțiile recente din preliminariile Euro 2024 au adus noi perspective de calificare pentru România. Duminică seară, într-un meci crucial pentru grupa I, Kosovo a obținut o victorie importantă, scor 1-0, împotriva Israelului. Această victorie a avut loc pe terenul kosovar, cu un gol marcat de Milot Rashica în minutul 41, care a fost asistat de Muriqi.

Această înfrângere a Israelului pune România într-o poziție favorabilă în lupta pentru calificarea la Euro 2024. În acest moment, România conduce grupa cu 16 puncte din 8 meciuri, fiind urmată de Elveția și Israel. Cu toate acestea, tricolorii nu sunt favoriți în următoarea partidă, contra Israelului, deși meciul se va disputa pe teren neutru, în Ungaria. Elevii lui Iordănescu au o cotă de 2.90 la victorie la casa de pariuri Mozzart Bet, unde jucătorii noi pot activa un bonus fără depunere la înregistrare.

Un lucru este însă cert: calculele calificării s-au complicat pentru reprezentativa din Israel, pentru care urmează un meci dificil împotriva Elveției. Dacă Israelul nu învinge Elveția, România ar putea obține calificarea cu un simplu egal în meciul direct, programat la doar 3 zile distanță.

Pe de altă parte, dacă Israelul câștigă următoarele meciuri, inclusiv cel cu România, lupta pentru calificare se va intensifica. România va trebui să-și asigure un rezultat bun în ultimul meci împotriva Elveției. Momentan, lupta pentru calificare rămâne deschisă, iar fiecare rezultat poate fi decisiv.

Tricolorii se află într-o postură avantajoasă, însă presiunea începe să-și facă simțită prezența, cu câteva zile înainte de dubla finala din actuala campanie de calificare pentru europeanul din anul următor. Fostul internațional, Florin Răducioiu, s-a declarat încrezător în șansele calificării și speră să-i poată vedea pe tricolori la turneul final din Germania.

„Dacă din această grupă nu ne calificăm, ar fi de-a dreptul incredibil, ar fi mare păcat. Este o grupă foarte ciudată, s-au întâmplat foarte multe, s-au făcut foarte multe calcule, s-a câștigat foarte puțin. O grupă un pic nebună.

Merităm să ne calificăm din această grupă, oarecum slabă. Este foarte important să fim acolo, în Germania. Echipa națională are nevoie de acest rezultat, suporterii au nevoie de o asemenea calificare. Toți avem nevoie.

Abia aștept să merg în Germania, evident, dar haideți să nu cântăm victoria atât de devreme, mai este totuși acest meci cu Israel. Nu vom rata această ocazie unică”, a declarat Florin Răducioiu, la scurt timp după deznodământul partidei Kosovo – Israel 1-0, în studioul celor de la Prima TV.

Fostul mare portar al Stelei, Helmut Duckadam, a avut o reacție similară, subliniind forma slabă pe care a arătat-o Israel în partida din Kosovo.

„După ce am văzut în seara aceasta, naționala României n-are nicio scuză să nu câștige partida din Ungaria contra celor din Israel. Israel, o echipă care pur și simplu a jucat foarte slab în seara asta. Va mai ava un joc peste 3 zile cu Elveția, iar după aceea cu noi”, a spus Helmut Duckadam, la Digisport.

Meciul Israel – România, programat pe 18 noiembrie, la ora 21:45, se va juca pe stadionul Pancho din Felcsut, Ungaria.

PUBLICITATE