Sâmbătă, 28 octombrie, a avut loc prima ediție a competiției „Cupa Șahistului Nemțean”

Aflat la prima ediție, competiția „Cupa Șahistului Nemțean”, s-a desfășurat sâmbătă 28 octombrie 2017 la Palatul Copiilor din Piatra Neamț, acest  concurs a fost organizat de Asociația „Tineretul Ortodox Român” filiala Piatra Neamț având sprijinul și susținerea Protopopiatului Piatra Neamț care a pus la dispoziție premiile oferite la finalul acestui eveniment. Simon Bolivar spunea:”șahul este un joc util şi onest, indispensabil în educarea celor tineri”, iar evenimentul organizat de A.T.O.R. Piatra Neamț reprezintă un prilej pentru ca tinerii din oraș să se cunoască şi să petreacă un timp frumos împreună, exersându-şi abilităţile şi spiritul competiţional. – notează mmb.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ziua a debutat cu Sfânta Liturghie care a fost săvârșită la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Precista I unde au participat tinerii atoreni dar și dornicii participanți. La finalul Sfintei Liturghii președintele Asociației „Tineretul Ortodox Român” filiala Piatra Neamț, părintele Nicolae Nicău a adresat un cunvânt de întărire participanților care se aflau în Sfânta Biserică: „Viața se poate compara cu o tablă de șah, omul, asemenea pionului, trăieşte în două timpuri diferite, timpul acestei vieţi trăit în societate şi veşnicia lui Dumnezeu pe care o trăieşte prin intermediul sufletuluiAceștia merg doar înainte, fără posibilitate de a da înapoi nici măcar un pas. Scopul şi puterea lor stă tocmai în posibilitatea de a se transforma într-o piesă de valoare mult mai mare. Cel  care ajunge la capăt şi se transformă în regină, răsturnând balanţa valorică a meciului şi dând o mare forţă armatei din care face parte este asemenea lui Hristos care ducându-şi viaţa până la capăt fără  păcat, moare şi înviind îi salvează pe toţi. El e singurul care are un ideal pe tabla de şah, dacă nu are posibilitatea de a se transforma în regină este ca omul  fără posibilitatea de a învia după moarte”.

După acest moment binecuvântat echipa de organizare alături de participanți s-au deplasat spre Palatul Copiilor, concursul a început cu mari emoții atât pentru noi organizatorii cât și pentru participanți. În sistem elvețian, pe două categorii de vârste competiția a avut 5 runde la finalul acestora cei 6 câștigători au primit premiile mult așteptate. La acest eveniment, chiar dacă nu toți participanții au primit premii, tot au câștigat ceva, pe lângă experiență s-au mai îmbogățit cu unul sau doi prieteni. Spre sfârșit,înainte de înmânarea premiilor membrii A.T.O.R. au susținut un program de muzică folk delectând pe participanți.

Experiența a fost unică în felul ei, bucuria și entuziasmul se citeau pe chipurile participanților. Noi, tinerii atoreni din Piatra Neamț le suntem recunoscători și le mulțumim în special: părintelui Arhimandrit Nicodim Petre pentru ideea acestui concurs și părintelui Protopop Valentin Tofan pentru colaborarea frumoasă ce a avut loc între Asociația “Tineretul Ortodox Român” filiala Piatra Neamț și Protopopiatul Piatra Neamț.

(Țapu Gina, A.T.O.R Piatra-Neamț)

sursa: mmb.ro
PUBLICITATE