Sâmbătă, 16 aprilie, la Piatra Neamț se va desfășura meciul Ceahlăul – Rapid Suceava


Sâmbătă, 16 aprilie a.c., începând cu ora 11.00, pe stadionul „Ceahlăul” din municipiul Piatra-Neamţ se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele F.C. „Ceahlăul” Piatra Neamţ  şi ACS Rapid CFR Suceava iar măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de fotbal vor fi asigurate de jandarmi, poliţişti şi stewarzi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Accesul publicului în stadion se va face începând cu ora 10.00.

DSC04419[2]Jandarmii vor asigura, prin măsuri specifice, prevenirea şi combaterea unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestei partide, în zona imediată şi apropiată a locului de desfăşurare.

În incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligaţi să respecte ordinea, siguranţa şi regulile stabilite de organizator. Spectatorii care refuză să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor, efectuat de personalul de ordine şi siguranţă, sau care săvârşeşte, înainte de a intra în arena sportivă ori în momentul intrării, fapte de natură penală sau contravenţională  în legătură cu competiţia sau jocul sportiv respectiv nu i se permite accesul în arena sportivă.

Reamintim suporterilor că le este interzis să folosească, în scopul pătrunderii în incinta arenei sportive, documente de acces individualizate care nu le aparţin şi care, potrivit normelor stabilite de organizator, pot fi folosite doar de către titular; dar şi să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, urmat de refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine;

Spectatorii nu au voie sa introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi de forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Atunci când se impune, restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmi, din iniţiativa comandantului forţelor de ordine, cu aprobarea, după caz, a prefectului judeţului Neamţ. Atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, când există indicii temeinice că participanţii pregătesc sau au comis o faptă ilegală – aprobarea intervenţiei nu mai este necesară.

PUBLICITATE