Salvamont Neamț: Weekend cu 2000 de turiști dar și cu intervenții pe Ceahlău

Ieri, 13 august, in jurul orei 9:00, un barbat de 48 de ani din Iasi s-a prezentat la Baza de Interventii Dochia solicitand insulina deoarece urcase cu o zi inainte si isi uitase medicamentele in masina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru ca nu este un medicament pe care sa il detinem in baremul medicatiei de urgenta  salvamont, i-am recomandat fie sa coboare fie sa trimita pe cineva din grup sa i le aduca.
Persoana avea nevoie de trei administrari pe zi pentru a tine glicemia sub control.

In jurul orei 11 respectivul a revenit acuzand o crestere rapida a indicelui glicemi , varsaturi si scaune diareice .
Deoarece starea se deteriora rapid si vizibil s-a hotarat evacuarea de urgenta.

A fost transportat in Statiunea Durau de unde l-a preluat o ambulanta. Transportul efectuat in pozitie de siguranta (decubit lateral) a fost extreme de dificil, victima varsand de mai multe ori atat pe timpul transportului cu UT 2000 cat si in autospeciala de interventie care a venit sa-l preia la cota 1300. In apropiere de Statiunea Durau transportul a fost oprit pentru administrare de oxigen.

In jurul orei 15 a fost preluat de ambulanta. A fost o operatiune dificila si riscanta, permanent existand posibilitatea ca victima sa se inece cu propria voma, sa faca coma hiperglicemica sau soc hipovolemic.

In dupamiaza aceleiasi zile un alt barbat de 37 de ani din Campina a fost atacat de viespii salbatice in apropierea traseului ce duce la Cascada Duruitoarea fiind necesara interventia echipei din Baza Durau iar in Dochia s-a intervenit si acordat primul ajutor la o plaga hemoragica a unui barbat de 45 de ani, din Bucuresti, care s-a accidentat in apropierea Cabanei Dochia.

Sambata si duminica, in Parcul National Ceahlau au urcat in medie peste 2000 de turisti.

(sursa: Salvamont Neamț)

PUBLICITATE