Salvamont Neamț: Weekend aglomerat, cu turiști dar și incidente

Sute de schiori au luat cu asalt atât Pârtia Cozla cât și complexul Durău Park. Înca de la deschidere la Piatra-Neamt s-au înregistrat două traumatisme de membre superioare în ziua de vineri, un TCC (traumatism cranio-cerebral) acut deschis cu hemoragie nezală ieri (12 ianuarie) și o fractură de membru inferior astăzi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În stațiunea Durău, plasele de protecție au fost greu încercate de cetățenii republicii Moldova, veniți să petreacă Anul Nou pe stil vechi dar și un traumatism de membru inferior. – informează Salvamont Neamț

Deși vremea a fost total neadecvată drumețiilor în zona înaltă a Masivului Ceahlău, zeci de montaniarzi au urcat spre cabana Dochia. Traseul din Durau – Fântânele -Vf. Toaca -Dochia a fost parcurs în 7-8 ore, adică dublu decât se face în sezonul de vară.

Vântul din sector nordic, destul de rar întâlnit în Ceahlău, a format troiene care depășesc doi metri, astupând în platoul dintre Vf. Toaca și Cabana Dochia aprope total indicatoarele și semnele de marcaj și formând depozite periculos de instabile pe jgheaburile adiacente.

Pericolul de avalanșă se menține foarte ridicat, traseele relativ sigure sunt cele care urcă din Izvorul Muntelui prin Lutul Roșu și Jghebul cu Hotar.

PUBLICITATE