Salvamont Neamț: Vin ninsorile și vor fi temperaturi de – 9 grade în zona de munte!

Potrivit meteorologilor, iarna își va intra în drepturi începând din această noapte, atunci când sunt așteptate și primele ninsori din acest sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform Salvamont Neamț, la munte se vor înregistra temperaturi de până la -9 grade și sunt așteptate precipitații.

„ATENTIONARE! In urmatoarea perioada datorita ciclonului care va influenta zona de nord a Carpatilor , temperaturile in zona inalta a Judetului Neamt vor scadea pana la valori minime de -9 grade .Vor exista si precipitatii si la peste 1000 m se va asterne starat de zapada.” – notează salvamontiștii nemțeni

Ciclonul Peter, cel care pare să fie și cauza principală a frigului, va ajunge în ţara noastră sâmbătă noapte. Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea şi sub zero grade în timpul nopţii.

Vremea va fi, în general, închisă în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade. Cel mai frig va fi în Moldova, unde vom avea 4, 5 grade. Ploi vor fi în restul ţării, ceva mai multe în partea din sud-vest şi sud, dar sunt ploi slabe. Numai în partea înaltă de munte avem şi lapoviţă şi ninsori. Pe crestele Carpaţilor Meridionali, de exemplu, sau în nordul Orientalilor – la înălţimi mari, peste 1.800 de metri, a declarat meteorologul de serviciu Dinu Mărăşoiu, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax.

PUBLICITATE