Salvamont Neamț: Una dintre cele mai riscante operațiuni de salvare, derulate în ultimii ani

Ieri (2 septembrie), in jurul orei 18:00, salvamoniștii nemțeni au fost solicitati prin apel la „112” sa intervina in zona Seaua – La Morminte (la jumatatea distantei dintre Varful Toaca si Statunea Durau) pentru acordarea primului ajutor si transportul unui barbat de 50 de ani din Botosani, aflat in stare de epuizare si care suferise si un traumatism de membru inferior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipa de interventie din Baza Durau a urcat in zona si in jurul orei 20:00 a finalizat evacuarea barbatului din masiv .

Imediat dupa finalizarea operatiunii, tot prin „112” au fost solicitati sa demareze o operatiune de cautare si salvare a doua persoane din Bacau ratacite in zona de est a masivului.

Operatiunea a durat peste opt ore evoluand in parametri negativi, pe  perioada derularii transformandu-se dintr-o operatiune de cautare si salvare intr-una de salvare din perete /evacuare oparatiune considerata de mare risc. – notează un comunicat Salvamont Neamț

Dupa mai bine de o ora si jumatate de cautari informatia ca cei doi folosisera echipament de alpinism si catarasera inainte de a se rataci avea sa transforme o operatiune relativ simpla de cautare si salvare in una dintre cele mai riscante operatiuni derulate in ultimii ani.

Detalii suplimentare și material VIDEO, mai jos: 

PUBLICITATE