Salvamont Neamț: regim de permanență pentru vacanța din perioada Sărbătorilor de Paşte

Avand in vedere afluenta de turisti estimata pentru vacanta din perioada sarbatorilor religioase Servicul Public Salvamont Neamt va asigura zona montana cu intreg efectivul in regim de permanenta .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel Baza de interventie Dochia va fi deschisa incepand de maine 6 aprilie in regim de 24/24 fiind operata de o echipa de interventie pana in data de 10 aprilie. De asemenea alte doua echipe si echipajul canin, vor fi operative in Baza Durau . Atentionam turistii ca in zona inalta (incepand cu alt. de peste 1400m) stratul de zapada cu o consistenta grea / apoasa este prezent pe majoritatea traseelor iar pe fetele nordice exista inca riscul producerii avalanselor.

Prognoza este proasta la nivelul zonei superioare existand posibilitatea ca sambata 7 aprilie sa ninga si vizibilitatea sa fie foarte scazuta. Echipa din Baza Salvamont Durau va asigura in conditii de vizibilitate scazuta transferul in siguranta de la Cabana Dochia spre schitul din apropiere turistii fiind sfatuiti sa se deplaseze in grupuri compacte si sa nu paraseasca traseul turistic .

Sub nici o forma nu renuntati la echipamentul de iarna, diferentele de temparatura dintre zona urbana si zona montana inalta fiind de peste 15-20 grade ,umiditatea foarte mare amplificand riscul producerii starilor de hipotermie.

sursa: Salvamont Neamț
PUBLICITATE