Salvamont Neamț: Prognoza meteo în zona montană a județului Neamț

Prognoza zonei montane a Judetului Neamt pe etaje de altitudine pentru debutul sezonului turistic 2017-2018 si sfarsitul de an .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Zona inalta a Masivului Ceahlau se va confrunta cu o temperatura constant foarte rece cu minime si maxime situate in jurul valorilor de -10 grade . Incepand cu data de 22 vor predomina ninsorile viscolite, care vor depune noi straturi de zapada . La aceasta ora dupa altutudinea de 1200 metri stratul de zapada depaseste 35 -40 cm.

Statiunea Durau situata la o altitudine de 800m va avea un regim termic incepand de maine ,normal pentru perioada acesta cu diferente destul de mari de la zi la noapte ,maxime de -2/-7 regim care se va mentine pana la sfarsitul anului . Din data de 23 Decembrie sunt prognozate ninsori si este aproape sigur ca partia de schi o sa functioneze in conditii bune .

Piatra Neamt , aflata la limita de jos a zonei montane va avea un regim termic in jurul valorilor de 0 grade cu diferente mici de temperatura de la zi la noapte . Minimele nocturne se situaza in jurul valorilor de -3 grade iar maximele diurne in jurul valorilor de +2 grade. Nu sunt prognozate ninsori .

Mentionam ca acesta este o interpretare a unor indicatori care au o acuratete/predictibilitate de 90 % pentru urmatoarele 48 de ore , 75 % pentru urmatoarele cinci zile si 25 % pentru ultima saptamana din an. – informează Salvamont Neamt

PUBLICITATE