Salvamont Neamț: O imagine de iarnă autentică. „Echipați-vă corespunzător sezonului de iarnă”

Salvamontiștii nemțeni avertizează pe cei care se avântură pe munte în această perioadă că de la altitudinea de 1400 de metri s-a așternut un strat de aproximativ 20 de cm. de zăpadă iar temperaturile vor rămâne, în continuare, scăzute.

O imagine de iarna autentica trimisa de echipa care a asigurat permanenta ultimelor zile de Octombrie in zona inalta a Masivului Ceahlau. De la 1400m s-au asternut aplroximativ 20 cm de zapada iar temperaturile se vor mentine in continuare scazute .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipati-va corespunzator sezonului de iarna, porniti forte devreme pe treseele montane su nu uitati sa aveti la dvs. o lanterna.

In conditii de temperatura scazuta, ineficienta lumina a telefonului mobil va descarca acumulatorul intr-un timp foarte scurt.

In acesata perioada crepusculul este inexistent si intunericul se instaleaza rapid in jurul orei 17 .30 ! In cazul in care sunteti surprinsi de intuneric incercati din timp sa identificati o pozitie certa ( marcaj turistic, indicator toponimic, descrierea ultimei zone vizualizate ) si sa comunicati aceste date dispecerului salvamont .

O echipa de interventie va sosi la locul respectiv si veti fi evacuati in siguranta din munte.

NU PARASITI ZONA IN CARE ATI FOST LOCALIZATI . Este o gresala care va poate costa viata!

În cursul zilei de ieri, salvamontiștii au intervenit pentru găsirea unui turist de 44 de ani din Iași, dezorientat probabil în urma unui început de epuizare.

Persoana a pierdut poteca turistică la coborâre de pe Vf. Toaca spre Durău.

Dispeceratul Neamt a reusit sa-l localizeze in zona Fantanele -Viezuri. S-a intervenit cu un echipaj din Baza Durău.

Persoana a fost gasita cu oarecare intarziere deoarece nu a ramas in locul unde se reusise localizarea initiala desi s-a comunicat in permanenta cu aceasta si fara sens s-a deplasat intr-o alta directie .

In final a fost recuperata din zona Nican si coborata in Statiunea Durau . – transmite Salvamont Neamț

PUBLICITATE