Salvamont NEAMȚ: Intervenție pentru recuperarea a trei persoane epuizate fizic

Salvamontiștii din Neamț au desfășurat vineri, 1 iunie, o acțiune de salvare a trei persoane, între care și un copil, care au solicitat sprijinul Salvamont pentru a fi recuperate din zona cascadei Duruitoarea întrucât erau epuizate fizic și aveau probleme la orientarea în teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Actiunea s-a derulat intre orele 19:00 si 21:00. Trei persoan, doi adulti si un copil, din Iasi, au sunat la 112 acuzand o stare generala de epuizare fizica.

Echipa de interventie din Baza Salvamont Durau, s-a deplasat in zona Cascadei Duruitoarea ,de unde a fost trimisa solicitarea si inainte de caderea noptii a recuperat victimele. Cel mai afectat era copilul aflat in imposibilitate de a se deplasa singur. 

A fost foarte bine ca au sunat din timp, deoarece interventia oricum avea sa se declanseze mai tarziu ,cei trei neavand lanterne, iar distanta fata de Statiunea Durau era de aproximativ doua ore de mers pentru persoane fara afectiuni .Este bine de stiut ca starile de epuizare in zona montana evolueaza de cele mai multe ori negativ, fiind agravate odata de venirea noptii de factorul psihic si de scaderea brusca ( intre 10 si 15 de grade !!!) a temperaturii. In aceasta noapte in Masivul Ceahlau temperaturile vor scadea pana la 8-9 grade celsius iar saptamana viitoare conf. prognozelor se pot inregistra temperaturi de 0 grade. – notează Salvamont Neamț

PUBLICITATE