Salvamont Neamț: Doi turişti din Noua Zeelandă urmăriţi de urs în Munţii Ceahlău

Doi turişti din Noua Zeelandă s-au întâlnit cu un urs în Munţii Ceahlău, animalul urmărindu-i mult timp. Când au scăpat de urs, turiştii au realizat că s-au rătăcit şi au cerut ajutor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit Salvamont Neamţ, ceaţa a creat probleme deosebite de orientare în zona superioară a Masivului Ceahlău, vizibilitatea fiind de cel mult 50 de metri. Echipele de salvare au fost solicitate să intervină, în ultimele 24 de ore, la mai multe cazuri.

O familie din Timişoara cu doi copii a fost căutată în zona Vârfului Lespezi, iar apoi a fost condusă la cabană. În aceeaşi zonă, în jurul orei 15:00, au avut loc alte două intervenţii similare.

Un al patrulea caz înregistrat, mai deosebit, s-a petrecut în jurul orei 17:00, în apropierea Staţiunii Durău, unde un cuplu de turişti tocmai din Noua Zeelandă a avut neplăcuta surpriză, la întoarcerea de la Cascada Duruitoarea, să se întâlnească cu un urs. Contrar obiceiului, animalul de dimensiuni considerabile proaspăt ieşit din bârlog nu a fugit, ci din contra s-a apropiat periculos de mult de turişti. Aceştia au procedat foarte corect şi fără să intre în panică s-au îndepărtat uşor de zona cu pricina, făcând mult zgomot, lucru care a determinat probabil animalul să nu-i atace. Totuşi, animalul i-a urmărit un timp destul de îndelungat şi în final a dispărut în pădure. Când şi-au revenit din şoc, turiştii au realizat că se depărtaseră considerabil de poteca turistică marcată şi au sunat la Dispecaratul Naţional Salvamont

Echipajul canin de serviciu în Baza de Intervenție Durău i-a găsit foarte repede și i-a condus în siguranță în stațiune.

În continuare vom derula patrulări intensive în zona Cabanei Dochia și pe sectoarele nordice și vestice ale platoului, patrulări care se vor încheia după ora 24:00 cand turiștii care petrec sărbătorile religioase la schitul din vârful muntelui vor fi conduși, în siguranță, la cabană. – notează salvamontiștii nemțeni

PUBLICITATE