Salvamont: Intervenție de căutare-salvare pentru un bărbat din Neamț

Salvamontiștii nemțeni au fost solicitati prin „112”, astăzi (6 septembrie), în jurul orei 11:00, pentru demararea unei operatiuni de cautare – salvare a unei persoane de 55 de ani, din judetul Neamt, care s-a ratacit de grup si era in dificultate, in zona de abrupt Ocolasul Mare- Brana de Vest-Stanile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Din informatiile primite de la apelant, acesta era cardiac si facuse o criza de panica .

Echipa de interventie, formata din cinci salvatori, a declansat operatiunea pornind din Baza de Interventie Dochia. S-au acoperit simultan Brana Vestica cat si abruptul de deasupra Grupului de Stanci La palarie unde respectivul fusese vazut ultima data de catre un grup de turisti.

Dupa doua ore a fost gasit in zona Stanilele Mici. Avea o stare fizica proasta, era panicat si prezenta frisoane din cauza hipotermiei care incepea sa se instaleze.
Precizam ca in Masivul Ceahlau este ceata, vant in rafale , vizibilitate sub 80 m iar temperatura sub 10 grade celsius.

Dupa ce i s-a acordat primul ajutor (ceai cald si izolatie in folie termica SIRIUS) a fost condus pana la masina cu care intrase pe un traseu nemarcat si inchis circulatiei publice din Parcul National Ceahlau, cu inca patru prieteni, in cautare de … ciuperci.” – notează un comunicat Salvamont Neamț

PUBLICITATE