Salariile profesorilor și ale unor angajați din sănătate cresc cu câteva procente

Adrian Câciu a anunțat, ieri seară, după ședința de Guvern, că salariile profesorilor și a unor angajați din sănătate vor crește de la 1 ianuarie 2022. Câciu a precizat că noile salarii vor fi cu doar câteva procente mai mari.

Brancardierii, infirmierele, salariile lor trebuiau aduse într-o zonă de recuperare. Nu este ceea ce trebuia. Nu putem mai mult pentru că suntem într-o procedură de deficit excesiv. Zic că începem să recuperăm.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mărim salariile în educație și sănătate. Știu că trebuiau mai multe categorii, sunt convins că vom găsi soluții.

E o creștere medie de aproape 7%, e o recuperare din diferență, ceea ce rămăsese restant pentru a ajunge în grila anului 2022.

Va fi un efort de 900 de milioane de lei la Educație și de 687 de milioane de lei la Sănătate.”, a spus Câciu.

Ministrul Finanțelor a vorbit și despre majorarea salariilor pentru polițiști, însă aceștia le vor primi doar după rectificarea din vară.

Cel mai devreme va fi la rectificare, dar nu vor fi doar dânșii, ci și în educație și sănătate. Dar, să avem banii necesari, să nu ajungem să nu mai permitem să mai dăm un leu salariu. Lupta e recuperarea puterii de cumpărare, cetățean și economie. Trebuie să avem bani colectați, cu surse de finanțare concrete. Avem 7 miliarde de lei de recuperat din impozitul la sursă.”, a spus Adrian Câciu.

PUBLICITATE