Salarii la spital: O spălătoreasă 5.600 de lei, o moașă 24.000 de lei, o infirmieră 11.000 de lei

Angajații din spitalele din România au salarii care le depășesc chiar și pe cele din spitalele europene! Un exemplu în acest sens vine din Gorj, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, și este prezentat de jurnalista Gabriela Mladin, de la Antena 3.

Astfel, în luna decembrie, o spălătoreasă a ajuns să aibă aproape 5.600 de lei. Moașa principală câștigă peste 24.000 de lei, iar o infirmieră are un salariu lunar de peste 8.100 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pantru cei care nu cred că asemenea salarii există, pot consulta aici site-ul spitalului județean Târgu Jiu.

ACTUALIZARE: Managerul spitalului confirmă salariile apărute în spațiul public și a explicat că ”în luna decembrie, angajaţii au primit în plus unul sau două sporuri de risc COVID, bani de la ministerul Sănătăţii, în valoare de 2.500 de lei/spor.

Sporurile au fost făcute pe baza unor referate întocmite de şefii de secţie şi au fost atribuite inclusiv unor medici şi asistente. Aceste stimulente au fost acordate pentru cele două luni de stare de urgenţă, a explicat directorul spitalului.”

De asemenea, managerul Dumitru Vienescu a explicat că ”în cazul moașei care a primit 24.202 lei, în acest caz este vorba de o greşeală. Moaşa respectivă trebuia să primească sporul de 65%, doar că ea a primit 650%, adică de 10 ori mai mult. S-a văzut eroarea după ce s-a făcut ştatul de plată şi nu mai puteam să intervenim, dar lunile următoare suma este recuperată.”

Nu vreau să vă stric feng shuiul, ci doar să vă informez. Cică, covidul e de “vină”. Mai știu că, covidul a băgat în faliment mulți, prea mulți agenți economici… Încă duc muncă de lămurire cu fiică-mea să devină spălătoreasă” – este postarea jurnalistei.

PUBLICITATE