„Sacrificiul suprem” de la Spitalul Județean Neamț, cercetat pentru ucidere din culpă

Sacrificiul suprem”, așa cum a fost inițial „caracterizată” moartea unei tinere de 23 de ani care dăduse naștere unei fetițe (din lipsă de informații clare din partea Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț), s-a transformat într-o cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cazul este în atenţia polițiștilor care au deschis un dosar penal și care (ATENȚIE!) s-au sesizat din oficiu dar și a Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Neamţ; la Colegiul Medicilor încă nu a fost înregistrată vreo reclamaţie din partea familiei.

S-au demarat la nivelul Poliției municipiului Piatra-Neamț cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili toate împrejurările în care a decedat tânăra” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț care a mai precizat că organele de cercetare s-au sesizat din oficiu, fiind vorba de o moarte suspectă.

În conferința de presă care a avut loc marți, 5 decembrie, concluziile medicilor au mers spre ideea că decesul pacientei a survenit în urma unei „cardiomiopatii peripartum, cu o insuficiență cardiacă acută fulminantă” (vezi declarațiile medicilor – AICI) dar se aşteaptă și rezultatele examenului histopatologic care vor clarifica toată povestea.

Cert este că, în urma declarațiilor din conferința de presă, pacienta ar fi putut salvată. Medicului cardiolog al spitalului, Lucia Chetreanu, arată că se puteau lua măsuri ce ar fi evitat acest final tragic. Dacă ar fi fost diagnosticată, chiar și în ultima lună, se putea face un tratament specific care putea ameliora iar pacienta putea fi internată într-o clinică specializată. Ori pacienta a efectuat o singură electrocardiogramă în luna mai. Iar rezultatul a fost tahicardie sinusală (considerată normală la multe din femeile însărcinate). Mai mult, recomandările din scrisoarea medicală nu erau deosebite.

Stabilirea adevărului va fi făcută după rezultatul histopatologic, după cercetările organelor de anchetă dar și după ce membrii familiei pacientei își vor spune și punctul lor de vedere.

PUBLICITATE