Să nu uităm: când a avut spitalul pe mână, Cozmanciuc a pus director de la Pompe funebre

Promisiunile electorale ale ieșeanului Mugurel Cozmanciuc sunt de-a dreptul năucitoare: vrea să facă un spital județean nou și să aducă 1 miliard de euro în județ.

Încercând să-l copieze pe Ionel Arsene dar la o scară mai mică, Mugurel Cozmanciuc promite construirea unui spital judeţean nou şi a unui Centru naţional de sănătate. Și nu doar atât: el va aduce în județul Neamț 1 miliard de euro din fonduri europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La capitolul promisiuni, diferența dintre Cozmanciuc și Arsene este aceea că Ionel Arsene a obținut deja 5 milioane de euro pentru proiectarea noului spital.

Promisiunile sunt care mai de care mai haioase, lui Cozmanciuc plăcându-i să se joace cu cifrele pe hârtie, pe principiul că, cine știe, poate prinde la electorat.

Legat de sistemul medical, în momentul în care Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a trecut de la Consiliul Județean la Ministerul Sănătății, ieșeanul Cozmanciuc și-a demonstrat priceperea și fantastica inspirație, numind manager de spital un patron de pompe funebre (vezi aici).

Momentul respectiv a creat foarte multe probleme de imagine PNL-ului pe plan național, liberalii fiind ridiculizați câteva săptămâni la rând pentru această decizie a lui Cozmanciuc.

Surprinzător însă, liberalul nu a înțeles că a comis o greșeală cu o astfel de numire, el insistând că patronul de pompe funebre este soluția liberală cea mai bună pentru Spitalul Județean. Din acest motiv, putem considera că dacă va ajunge președinte al CJ Neamț, Mugurel Cozmanciuc își va duce la capăt planul, numind din nou aceeași persoană la conducerea spitalului.

Pe lângă sănătate, un alt obiectiv important pentru județul Neamț îl reprezintă investiția în turism, iar aici, diferența dintre promisiunile celor doi este de la cer la pământ. În timp ce Cozmanciuc promite un ”Muzeu al plutăritului”, Arsene va realiza cel mai mare complex de agrement din țară – ”Ținutul lui Creangă” (vezi mai multe aici).

Și pentru că tot vorbim despre promisiuni fantastice și clipuri amuzante, nu putem trece cu vedere ultima filmare, făcută pe stadionul ”Ceahlăul”, în care Mugurel, alături de câțiva colegi, au dat o adevărată reprezentație de ”duble cu mingea”.

Atât au reușit: să facă duble cu mingea, să tragă la poartă și să promită că vor susține echipa fanion a orașului.

Clipul respectiv a stârnit amuzamentul multor persoane și a fost umbrit însă de acțiunea pe care a întreprins-o Răzvan Cuc, candidatul PSD la primăria Piatra-Neamț.

Acesta a venit pe stadion, nu a făcut nici duble, nu a tras la poartă, în schimb a promis că va găsi o soluție de sprijin financiar pentru clubul ”Ceahlăul”, care abia mai rezistă în Liga a 3-a. Câteva zile mai târziu, o firmă importantă din oraș a venit ca partener și sponsor al clubului de fotbal, lucru realizat prin intermediul lui Răzvan Cuc (vezi aici).

Cam despre asta vorbim. Unii cu dublele și trasul la poartă, alții cu faptele.

PUBLICITATE