S-a stabilit data alegerilor locale 2016. Vezi când începe oficial campania electorală


Guvernul a stabilit ieri, 10 februarie, că în prima duminică din luna iunie (5 iunie 2016) vom alege primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale, pus în dezbatere de AEP, startul campaniei electorale va începe pe 6 mai, cu 30 de zile înaintea alegerilor, și se va încheia pe 4 iunie, ora 7,00, urmând ca pe 7 mai să se stabileasca prin tragere la sorți numărul de ordine de pe buletinele de vot. În 5 iunie, votul va începe la ora 7,00 și se va încheia la ora 21,00.

Aşadar, Guvernul se pare că a renunţat la orice posibilitate de a modifica legislaţia electorală, în sensul revenirii la două tururi de scrutin. „Guvernul a stabilit data alegerilor, are hotărârile de guvern care stabilesc întregul proces. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt pe un anumit făgaş care nu cred că se mai poate întoarce. Sigur, dacă există alte elemente de constituţionalitate care pot întoarce, prin terţe decizii, aceste date, nu pot să comentez“, a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Începând cu 11 aprilie până pe 26 aprilie vor putea fi depuse candidaturile pentru consiliile locale, consiliile județene și primari. După perioada în care pot fi depuse contestațiile, data de 4 mai este termenul pentru rămânerea definitivă a candidaturilor.

 

PUBLICITATE