S-a semnat! Strada Izvoare din Piatra-Neamț intră în reabilitare (VIDEO)

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a semnat astăzi contractele pentru axa rutieră strategică Neamț – Bacău (drumul care pornește de pe strada Izvoare din Piatra-Neamț și traversează comunele Dumbrava Roşie, Săvineşti, Dochia, Mărgineni, Făurei, Secuieni, Trifeşti, Horia, Ion Creangă, Icuşeşti).

Lucrarea ar trebui finalizată până în luna septembrie 2023, iar valoarea totală a proiectului este de 165.832.875,50 lei (cu TVA) din care contribuția proprie a Județului Neamț în proiect este de 11.203.903,73 lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este un proiect extrem de important pentru județul Neamț, la care am ajuns cu greu la finalitate pentru că, din păcate, asta e legislația.– a explicat președintele Consiliului Județean, precizând că o licitație poate dura și 2 ani de zile.

Ionel Arsene i-a avertizat pe constructori că nu va accepta nicio întârziere și nicio sincopă în implementarea proiectului.

Am hotărât din partea Consiliului Județean să fie un manager de proiect care să fi zilnic acolo. Vreau să vă răg să respectați termenul și calitatea lucrărilor.

În același timp vreau să vă atenționeză că la prima abatere, nu la a doua, vă reziliez contractele. Nu ne permitem să facem nicio greșeală și nicio amânare. – a spus Ionel Arsene

Totodată, președintele Consiliului Județean a insistat ca lucrările să fie începute cu strada Izvoare din Piatra-Neamț. „Prioritar este să începem în forță cu strada Izvoare.

După finalizarea proiectului se estimează o creştere cu peste 30% a vitezei medii de deplasare (conform reglementărilor în domeniu, respectiv 50km/h în localităţi şi 90 km/h în afara localităţilor).

Axa de transport interjudeţeană are o lungime totală de 70,630 km, din care propuşi spre realizare prin prezentul proiect sunt 60,360 km, conectarea la reţeaua TEN-T realizându-se în Municipiul Piatra Neamţ prin intersectarea drumului judeţean DJ 157 cu drumul naţional DN 15, iar în localitatea Horia prin intersectarea drumului judeţean DJ 157 cu drumul naţional DN 15 D şi intersectarea drumului judeţean DJ 207 C cu drumul naţional DN 2 (E 85).

Lucrările de reabilitare și modernizare ale axei de transport vor fi executate în 2 loturi.

PUBLICITATE