S-a aflat ce sunt misterioasele lumini ce apar noaptea pe cer. Care este rolul lor

În ultima perioadă, pe cer au apărut mai multe puncte luminoase grupate, care au dat naștere la tot felul de teorii.

Fie că sunt meteoriți sau OZN-uri, fie că armata ne spionează cu drone pentru a vedea dacă stăm în izolare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cert este că vorbim despre sateliții Starlink ce fac parte din proiectul companiei spațiale californiene ”Space X” lansat de către Elon Musk.

Care este rolul acestor sateliți? Proiectul final urmărește alcătuirea unei rețea care va acoperi întreaga suprafață a Pământului, la o înălțime de peste 500 km, pentru furnizarea de internet de mare viteză din spaţiu. Este un serviciu conceput pentru a acoperi cu prioritate zonele izolate sau slab conectate de pe glob.

Proiectul este astăzi în fază de testare.

Sateliţi Starlink au o greutate de aproximativ 200kg și sunt echipaţi cu un panou solar.

După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei urcă uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până când ating orbita lor operaţională aflată la peste 500 kilometri altitudine.

Lansarea oficială a serviciului de internet va avea loc spre finalul anului, iar din 2021, va începe extinderea globală. Starlink va deveni disponibil, treptat, în mai multe ţări din lume.

În acest moment, numărul total de sateliți Starlink a ajuns la 422, și se vor afla în continuă mişcare în jurul Pământului.

Aceştia vor orbita la o altitudine mai joasă decât sateliţii geostaţionari, folosiţi până acum în comunicaţii.

Datorită faptului că se vor afla mai aproape de Pământ, aceştia vor oferi o conexiune mai consistentă, cu o latenţă mai mică şi viteză de transfer mai mare.

Altitudinea relativ redusă de 550 kilometri ar trebui să permită un timp de răspuns mai rapid în comparaţie cu sateliţii de telecomunicaţii tradiţionali, care se află pe orbita geostaţionară, la 36.000 kilometri.

Acest timp redus este important pentru jocuri video online sau conversaţii.

https://twitter.com/SpaceX?s=20

PUBLICITATE