RUȘINE! Parlamentarii nemțeni, zero compasiune pentru victimele de la ”Colectiv”

Astăzi s-au împlinit 5 ani de la tragedia din clubul Colectiv. Foarte mulți au postat imagini pe conturile de socializare sau au transmis mesaje de compasiune pentru tinerii arși în acel teribil incendiu. Nu același lucru s-a întâmplat în cazul parlamentarilor nemțeni.

În 5 ani de zile nu s-a întâmplat nimic pe plan legislativ. Cluburile sau spațiile interioare funcționează la fel ca acum 5 ani, cu o mică diferență: au un afiș la intrare, care precizează că intri pe riscul tău. Atât au reușit dragii de parlamentari să facă în acești 5 ani, după ce, în zilele de după tragedie, se băteau cu pumnul în piept despre câte și mai câte vor face.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Minciună, dezinteres, nepăsare, neștiință, indiferență. De la 10 paturi pentru marii arși, am ajuns, în 5 ani, la 23. Mare realizare, așa-i?

Deși avem parlamentari care acușica bifează al treilea mandat, în județul Neamț nu există un pat pentru marii arși. Nici măcar unul singur! Parlamentarii au posibilitatea, în fiecare an, să facă amendamente la Legea bugetului, prin care să aloce o sumă de bani pentru o astfel de achiziție. Nimeni nu a mișcat nimic. Nimeni!

Și dacă tot nu au făcut nimic pentru reformarea acestui sistem, ne-am fi așteptat să vedem măcar un mesaj de compasiune. Unul mic, acolo… Pentru că și din Neamț au murit în incendiul de la Colectiv. Dar nu. N-ai să vezi așa ceva. Distinsele personalități sunt în campanie electorală. Au alte priorități.

Cu o singură excepție, cea a deputatului Iulian Bulai, niciunul nu s-a sinchisit să scrie două vorbe. Sau să-și pună consilierii (cum fac majoritatea), să încropească un text acolo…

Le amintim distinșilor parlamentari de Neamț că în urmă cu doi ani, am avut și noi, la Piatra-Neamț, un ”Colectiv”. Un tânăr a fost ars în urma unei explozii, în cartierul Mărăței. 

Alexandru Băiașu a fost ars în acel incendiu, transportat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț unde nu au putut să-i facă nimic, trimis apoi la Iași, unde la fel s-a întâmplat, apoi dus cu o aeronavă militară, în Belgia la Charleroi (vezi articol aici).

Credeți că s-a interesat vreun parlamentar de Neamț de soarta acelui tânăr care s-a stins într-un spital din Belgia? Nu! Niciunul!

Dacă Alexandru a mai trăit câteva zile în plus, a fost datorită lui Pavel Popescu, un tânăr din Timișoara și românilor din diaspora, care au mers la spital cu mâncare, schimburi și bani. Ai noștri aleși nu s-au sinchisit să întrebe măcar de starea tânărului.

Cam despre asta vorbim. Ăștia ne sunt onorabilii aleși. Probabil că sunt ocupați cu grafica pentru afișele electorale din care ne vor zâmbi cu interes.

PUBLICITATE