RUȘINE! Au trecut 8 luni iar la Neamț nu a ajuns nicio tabletă din cele promise de guvern

La sfârșitul lunii aprilie, Guvernul dădea asigurări că până la începerea noului an școlar toți elevii vor avea dotările necesare pentru a putea participa la ore în modul online.

Au trecut aproape 8 luni de zile, iar la Neamț nu a venit nici măcar una din miile de tablete promise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest moment toate școlile din județul Neamț sunt închise, iar zeci de mii de elevi studiază în mediul online. Conform ultimelor date oferite de ISJ Neamț, 7.513 elevi ar fi trebuit să primească de la Guvern tabletele promise.

Foarte puțini primari au alocat din bugetele primăriilor bani pentru achiziția de tablete și laptopuri, majoritatea așteptând promisiunile guvernanților.

Contactat telefonic, Inspectorul Școlar General, Mihai Obreja ne-a declarat că nici până acum nu au venit aceste tablete, județul Neamț fiind în ultimele loturi de distribuție de la nivel național, județului fiindu-i alocat un număr de 7500 de dispozitive.

În județul Neamț sunt 68.621 de elevi, dintre care 10.985 de preșcolari.

Chiar astăzi, într-o conferință de presă, reprezentanții ISJ Neamț au declarat că pentru elevii din județul Neamț, Guvernul nu a alocat nicio tabletă de la începutul pandemiei.

Totodată, ISJ Neamț nu are, până astăzi, o situația a elevilor care nu au curent electric în locuință.

Pentru cele 250.000 de tablete care trebuiau să fi ajuns deja, Guvernul a alocat 150 de milioane de lei, bani în care intră prețul tabletei în sine, cât şi cel pentru conexiunea la internet.

Consiliul Naţional al Elevilor apreciază că: sunt aproximativ 300.000 de elevi în comunităţi dezavantajate, privaţi de accesul la educaţie. Asta înseamnă că nu au nici calculator, nici telefon şi nici acces la internet că să poată învăţa în această perioadă.

PUBLICITATE