Roznov: Peste 300 de participanţi și mii de spectatori la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, Primăria orașului Roznov a organizat Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă Datini din străbuni, obicei la oameni buni

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Grupuri folclorice din Neamț și din țară, cunoscuți interpreți, dar și mii de oameni au luat cu asalt orașul Roznov, marți 26 decembrie 2017, la cea de a XVII-a ediție a Festivalului. Manifestarea a debutat la ora 11:00, cu o paradă a ansamblurilor participante care au pornit din fața primăriei.

Conform tradiţiei, alaiul s-a deplasat spre scena amplasată în Parcul Roznov, unde au urcat interpreții de muzică populară Alexandru Brădățan, Marius Zgâianu, Grigore Gherman și Andrei Balan, ansamblurile folclorice Plăieșii, Codrii Neamțului, Roznovenii, Ștefan cel Mare, Todirești și Datina Străbună, Mugurașii Roznoveni, Căiuții albaștri de la Hlipiceni și Ceata urșilor din Asău.
Evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii.

Este o nouă ediţie reuşită a festivalului care a ținut mai bine de 6 ore, timp în care colindele tradiţionale, formaţii de urşi, capre, cerbi, căiuţi şi momentele prezentate de cei peste 300 de participanţi au făcut să vibreze inimile spectatorilor.

„Astăzi este o zi specială pentru Roznov. Are loc cea de-a XVII-a ediție a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă. Cum vă spuneau prezentatorii și prietenii noștri (cei mai buni și mai talentați artiști din Moldova și din Bucovina), astăzi, pe scenă vor evolua ansambluri artistice din toată Moldova (Vaslui, Botoșani, Suceava, Bacău, Neamț).
Vă doresc sărbători cu bine în continuare!” – a fost cuvântul de deschidere al primarului Ionel Ciubotaru

PUBLICITATE