Clubul Rotaract Piatra Neamț a serbat la sfârșitul săptămânii trecute împlinirea a 5 ani de când voluntarii desfășoară diverse activități caritabile. Cu acest prilej, DGASPC Neamț le transmite toate felicitările și mulțumirile voluntarilor cluburilor Rotaract și Interact care sunt de peste 3 ani alături de copiii din sistemul de protecție, în special de cei din centrele de plasament. Au fost 3 ani frumoși, plini de cadouri, surprize și zâmbete. Voluntarii au fost împreună cu copiii în excursii, au făcut activități în aer liber, i-au scos în oraș, i-au dus la zoo sau la cofetărie. Generozitatea lor nu s-a oprit aici, tinerii rupându-și din timpul lor pentru a-i ajuta la lecții, pentru a le asculta păsurile, devenind-le adevărați prieteni de nădejde.
„Voluntarii Rotaract sunt printre cei mai statornici susținători ai copiilor noștri și timp de 3 ani s-au implicat cu devotament în toate activitățile acestora. Le-au oferit cadouri, excursii, momente de relaxare dar i-au și ajutat la lecții, au citit împreună și i-au sprijinit pentru a avea rezultate mai bune la școală. Pentru toate acestea, pentru implicarea și entuziasmul lor le mulțumim și le suntem recunoscători. Ei sunt dovada că dacă îți dorești cu adevărat ceva, lumea poate fi schimbată iar viitorul va fi mai bun. Ne dorim ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulți tineri iar Clubului Rotaract îi dorim viață lungă și realizări frumoase în sprijinul comunității“, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț. În centrele de plasament din județul Neamț derulează tot felul de activități în sprijinul copiilor zeci de organizații caritabile, ONG-uri sau fundații, Rotaract fiind una dintre cele mai constante prezențe.
Clubul Rotaract Piatra Neamț a împlinit duminică, 19 iunie, 5 ani de când desfășoară activități de voluntariat. Cu acest prilej a fost organizată o acțiune de tip „porți deschise“ la care participanții au avut oportunitatea de a afla ce înseamnă voluntariatul în Rotaract. Sub motto-ul “Service above self!” („Servește mai presus de sine”) rotaractienii își unesc cunoștiințele și deprinderile în activități și proiecte auto-finanțate cu scopul de a contribui și a aduce valoare comunități din care fac parte.