Românii vor putea intra FĂRĂ VIZE în CANADA. A fost aprobat Acordul CETA

Acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada, care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în statul nord-american, a fost aprobat astăzi (15 februarie) cu o majoritate covârșitoare în Parlamentul European. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Parlamentul European a aprobat miercuri Acordul economic si comercial UE-Canada (CETA). Potrivit Reuters, 408 europarlamentari au votat pentru şi 254 au fost împotriva.

Acordul, care a fost negociat timp de şase ani şi încheiat după mai multe zile de suspans din cauza opozitiei unei regiuni din Belgia, aduce eliminarea unui număr semnificativ de taxe vamale si bariere non-tarifare.

Pentru România însă, are si o semnificatie politică majoră. Așa se face că ridicarea vizelor pentru români – care depindea de ratificarea acestui acord – intră în vigoare, parțial, încă de la sfârșitul lunii aprilie. Este vorba despre românii care au mai fost în Canada și au obținut anterior viză. Ei pot intra liber în Canada de la 1 mai. Apoi, de la 1 decembrie, toți românii vor putea călători fără vize în Canada. – notează digi24.ro

PUBLICITATE