Românii care călătoresc în Italia nu mai stau în carantină

Italia va renunța de duminică, 16 mai, la carantină obligatorie pentru vizitatorii din țările Uniunii Europeane (printre care și România), Marea Britanie și Israel, pentru a impulsiona turismul de vară.

Vizitatorii vor trebui doar să prezinte dovada unui rezultat negativ al testului Covid-19. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din țările din UE și din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie și Israel, cu un test negativ, depășind sistemul actual de mini-carantină„, ​​a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului, relatează Reuters.

Persoanelor care intră în Italia din aceste țări li s-a cerut până acum să stea în carantină timp de cinci zile și să testeze atât înainte de sosire, cât și la sfârșitul perioadei de izolare.

Călătoriile între Italia și restul lumii au fost sever restricționate de luni de zile, deoarece guvernul a încercat să stopeze infecțiile cu coronavirus reapărute.

Cazurile au scăzut constant în ultimele săptămâni, datorită unei campanii de vaccinare din ce în ce mai eficiente.

Italia a înregistrat aproape 124.000 de decese cauzate de coronavirus, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie.

Începând de luni, 19 dintre cele 20 de regiuni ale Italiei vor fi desemnate ca zone cu „infecție scăzută” și doar una ca „cu risc mediu”.

PUBLICITATE