România, la un pas de noi restricții! Care este pragul la care se pot lua noi măsuri

România ar putea reintroduce restricțiile de pe timpul stării de alertă în cazul în care numărul infectărilor zilnice va ajunge la pragul de 500, ceea ce va însemna o transmitere comunitară deloc de neglijat.

Anunțul a fost făcut de profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, care nu exclude posibilitatea ca populaţia să fie din nou obligată să respecte măsurile minime de prevenţie, în cazul înmulțirii cazurilor de COVID-19 depistate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînţeles că este şi o rată a transmiterii care depăşeşte 1% în acest moment şi numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienţi aflaţi în spitalizare a crescut de la circa 4.900 la 5.800”, a mai spus Alexandru Rafila.

Potrivit lui Rafila, „procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%, iar rata de multiplicare, în jur de 1,2%”, scrie Mediafax.

Astăzi, în România au fost declarate 460 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un record de îmbolnăviri în ultimele 2 luni. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE