România își serbează Centenarul Marii Uniri iar PSD lasă țara fără Guvern

Membrii Comitetului Executiv Național al PSD au decis, prin vot, în ședința de luni, 15 ianuarie, retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose. Drept urmare, Mihai Tudose a demisionat, iar România nu mai are Guvern. Este al doilea prim-ministru demis de PSD într-un interval de şase luni.
Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat a votat: 60 de voturi ”pentru”, 4 ”abțineri” și 4 voturi ”împotrivă” pentru retragerea sprijinului politic pentru Tudose. Aseară, acesta a anunțat că demisionează din funcția de premier.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Spațiul public de astăzi este umplut de disputa pentru clanurile de putere din interiorul PSD. În paralel însă, viața fiecărui român este tot mai scumpă și vizibil mai grea.” – este mesajul senatorului de Neamț Eugen Țapu Nazare

„La începutul anului în care România își serbează Centenarul Marii Uniri, PSD lasă țara fără Guvern. Nimic nu le-a lipsit, au avut o largă majoritate, nu a existat cineva care să-i împiedice să guverneze și să aplice promisiunile din campanie. Cu toate astea, Dragnea și camarila ce-l înconjoară aruncă din nou România în haos și instabilitate.

În tot acest timp, ratele pentru creditele în lei au crescut simțitor, indicele ROBOR, în funcție de care se calculează dobânzile are cea mai mare creștere din ultimii 3 ani.

Rata inflației a crescut de la 0,1% în ianuarie 2016, la 1,8% în septembrie și la 3,3% în decembrie. Această creștere accelerată a inflației reduce tot mai mult efectul creșterilor salariale.

Carburanții s-au scumpit cu 5,85% într-un an, în paralel și energia electrică s-a scumpit cu 12,18% în 2017.

Produsele alimentare au crescut cu 4% în decembrie 2017 față de luna decembrie 2016, plusuri istorice fiind la ouă – 43,19%, unt – 22,77%, fructe – 11,07%, carne de porc – 5,5%, lapte și lactate – 5%.

Începând cu 10 ianuarie tariful gazelor naturale a crescut cu 10%, lucru care va duce la majorarea tarifelor pentru energie termică și apă caldă, iar categoria cea mai afectată va fi cea a pensionarilor, care au făst păcăliți de către PSD cu majorarea punctului de pensie.

Ca și concluzie, scumpirea gazelor, a combustibilului și electricității, precum și deprecierea monedei naționale și creșterea inflației, va aduce în primăvara anului 2018 un nou val de scumpiri în industria alimentară și servicii.

Din păcate, toți românii vor plăti nota de plată a populismelor și incompetenței guvernării PSD-ALDE care este astăzi ocupată doar de meciurile interne și războiul pentru putere în PSD.” – notează Eugen Țapu Nazare

PUBLICITATE