România își închide granițele aeriene cu Marea Britanie. Românii care vin din UK, intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020,Hotărârea numărul 61.

Este vorba despre aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, va fi pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că Italia, Belgia şi Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania şi Franţa se pregătesc să facă acelaşi lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

Vezi aici Hotărârea CNSU

media-160848415414889100
PUBLICITATE