România iese în stradă după ce senatorii PSD au decis grațierea corupților în comisia juridică

Peste 1000 de persoane protestează în Piața Victoriei, după ce în cursul zilei de astăzi (3 mai 2017) juriștii din Senat au adoptat un amendament care prevede graţierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Manifestanţii scandează „Hoţii”, protestul fiind anunţat pe paginile de socializare. Unii dintre ei scandeaza „Nu scapati!”. Altii poarta pancarte pe care scrie „Parlament penal, mars la tribunal!”, „Nu gratierii” si „PSD, ciuma rosie!”. Zeci de persoane s-au adunat si în pieţele centrale din Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov şi Constanţa

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD si ALDE) si 3 ”impotriva” (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

PUBLICITATE