România e noua campioană mondială la canotaj. Echipajul feminin de 8+1, medaliat cu aur

Echipajul feminin al României de 8+1 a obţinut, duminică (1 octombrie), medalia de aur la Campionatul Mondial de la Sarasota (SUA), iar delegaţia tricoloră încheie competiţia cu două distincţii, ambele de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipajul României, format din sportivele Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea a încheiat cursa cu timpul de 6:06.40 minute, obţinând astfel medalia de aur. Româncele au devansat în clasamentul final Canada și Noua Zeelandă.

România a obținut două medalii de aur la Mondiale, prima fiind adusă de Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă, sâmbătă, în proba feminină de dublu vâsle categorie ușoară.

Tot duminică, la 8+1 masculin, România a ocupat locul 5. Cristian Ivașcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă și Adrian Munteanu au fost înregistrați în 05: 31.41 minute. Aurul a fost cucerit de Germania iar pe locul al doilea a sosit echipajul SUA.

România a aliniat șase echipaje la Mondialele din Florida.

La precedenta ediție a Campionatelor Mondiale, în 2015, cea mai bună performanță a României a fost locul 7.

PUBLICITATE