Romania – Belarus se dispută la Piatra Neamț. Interviu cu selecționerul Tomas Ryde


Nationala de handbal feminin a României întâlnește Lituania (miercuri, ora 19.00, Kaunas) și Belarus (sâmbătă, ora 19.00, Piatra-Neamț) în ultimele două partide din grupa I a preliminarilor pentru EURO 2016.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vezi și Romania – Belarus. Echipa națională de handbal feminin vine la Piatra-Neamț

Interviu cu selecționerul Tomas Ryde

Tomas, vii la Piatra Neamț pentru meciul împotriva echipei din Belarus. Cum privești acest meci? Ce obiectiv ți-ai stabilit?

Obiectivul depinde de rezultatul din partida anterioară împotriva Lituaniei. Acesta poate să fie calificarea, sau dezvoltarea echipei și a strategiei de joc.

Care este obiectivul personal pentru următoarele 12 luni alături de Echipa Națională de Senioare a României? Cum va arăta succesul la sfârșitul acestei perioade?

Obiectivul meu e să conduc echipa pentru a ne îndeplini misiunea și viziunea – ca România să fie mândră de echipa de handbal feminină, iar noi, folosindu-ne valorile, să ne îndeplinim obiectivele.

Care este sfatul pe care l-ai da unei fete sau unui băiat în vârstă de 14 ani care joacă handbal și visează să ajungă jucători foarte buni dar, cine știe, să conducă într-o bună zi o companie?

Să se antreneze cât mai mult, să practice cât mai multe sporturi, să se alăture unor antrenori care îi inspiră, îi informează și le generează satisfacție. Să fie elevi buni, să caute informații oriunde în lume pentru că, în momentul de față, obținerea lor este mai ușoară ca oricând. Să asculte de părinți și să nu repete greșelile lor.

Ce ai recomanda unui prieten din Suedia care ar accepta un job în România, nu neapărat în sport?

Și eu sunt pe cale să aflu, o să-ți răspund după 6 luni dar, bineînțeles, trebuie să te familiarizezi cu diferențele culturale și trebuie să-ți stabilești misiunea.

Știu că unul dintre copiii tăi joacă hochei. De ce nu handbal? Crezi că poate deveni într-o bună zi antrenor de handbal? 

Fiul meu cel mare joacă baschet, cel mijlociu joacă hochei, iar fetița a jucat handbal. Băieții sunt foarte talentați și cunosc multe informații despre antrenorat, dar sunt sătui de handbal, așa că vor practica sporturile pe care și le-au ales. E o glumă. Dar suntem o familie în care ne susținem unii pe ceilalți.

deff37f0-3ca7-4330-a5a0-bb2fead03761

Tricouri replică ale naționalelor de handbal ale României

3e78306c-1e67-4bcc-9d1e-6e3bad779cf7Pentru prima dată în istorie, fanii handbalului românesc pot achiziționa tricouri replică ale echipelor naționale de handbal ale României.

Inspirate de simbolul naționalelor de handbal, stindardul dacic – jumătate lup, jumătate șarpe – tricourile au un design contruit în jurul unor solzi care formeaza o armură aparentă menită să insufle forță, curaj și încredere celor care le poartă.

Cele 7 stele de pe piept le reamintesc celor care le poartă că de nu mai puțin de șapte ori România a fost în fruntea handbalului mondial (în unsprezece sau în șapte): de trei ori la feminin și de patru ori la masculin.

Alexandru Dedu, Președinte FRH

Cu mare bucurie anuntam ca tricourile replica ale Nationalelor de Handbal ale Romaniei se pot achizitiona on-line (http://www.frh.ro/shop) sau fizic la toate actiunile organizate de FRH. Este inca un pas in procesul prin care dorim ca Suporterii sa interactioneze cu Echipele Nationale si cu Handbalul, Sport National! Hai Romania!

Designerul echipamentelor este semnat de Nerea Palacios – un tânăr designer din Barcelona.

Tricourile galbene și albastre pot fi achiziționate de pe www.frh.ro/shop sau de la magazinul FRH de la marile meciuri ale naționalelor României.

PUBLICITATE