România anilor 2020: tânără de 17 ani violată, incendiată și purtată prin 3 spitale

România ultimilor 30 de ani: legile din domeniul justiției eliberează criminalii iar impotența sistemului medical ne omoară la propriu, copiii. Cam așa poate fi tradus ceea ce i s-a întâmplat tinerei de 17 ani din Mehedinți.

Subiectul fetei violate și apoi arse de vie, este deja de notorietate. Un bărbat condamnat pentru cinci crime a fost eliberat înainte de termen. El a incendiat, în seara zilei de 12 iunie, o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Victima depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui pentru viol și agresiune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Coșmarul tinerei nu s-a terminat aici. Ea a fost transportată inițial la spitalul din Drobeta Turnu-Severin, dar nu exista o secție pentru arși, așa că a fost trimisă la Craiova. Nici la Craiova nu există condiții pentru tratarea unor arsuri atât de grave, așa că fata urmează să fie adusă la „Grigore Alexandrescu” în București, unde există 10 paturi pentru mari arși.

Fata este în stare foarte gravă, cu arsuri de 90% pe suprafața corpului. Există protocoale cu spitale din străinătate pentru transportul marilor arși, dar până acum nu s-a mișcat nimic în acest sens. Ca fapt divers, în urmă cu un an, pentru un senator care se stricase la burtă, s-a pus în mișcare un elicopter SMURD.

Acest eveniment deosebit de grav, prezintă două hibe ale sistemului.

Prima este că disperarea aleșilor de a scăpa de condamnări penale a dus la modificarea legilor justiției, lucru care a scos din penitenciare un număr însemnat de criminali sau violatori, care și-au reluat activitățile infracționale.

Iar al doilea o reprezintă subfinanțarea sistemului medical. Strângem prin intermediul impozitelor o mulțime de bani pentru ”CAS”, dar in sistemul medical ajung doar o parte din ei. Inclusiv pentru sumele obținute din arenda terenurilor agricole plătim CAS, iar în anul 2020 România are doar 23 de paturi pentru marii arși.

Au trecut atâția ani de la tragedia de la Colectiv, s-au schimbat guverne, au ieșit sute de mii de oameni pe străzi, dar pentru sistemul medical nu s-a făcut nimic concret. Avem doar politicieni care promit și cetățeni care îi votează orbește.

PUBLICITATE