Roman: A încălcat ordinul de protecție și este cercetat pentru nerespectarea hotărârii judecătorești

În data de 25 octombrie a.c., un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Roman a intervenit în cazul unei sesizări privind încălcarea unui ordin de protecție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma cercetărilor desfășurate s-a stabilit că un bărbat de 31 de ani, din Roman ar fi avut un conflict cu persoana vătămată, o femeie de 45 de ani, pe strada Perişorului din Roman, bărbatul încălcând un ordin de protecţie emis de Judecătoria Roman.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, prevăzută şi pedepsită de art. 32 din Legea nr. 217/2003 modificată.

Reamintim faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege.”

Competenţa de emitere a ordinului de protecţie aparţine judecătoriei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa victima. Cererea de emitere a unui ordin de protecţie se judecă de urgenţă, în camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie. Citarea părţilor se face potrivit regulilor privind citarea în cauze urgente.

De asemenea, conform articolului 32 din Legea 217/2003 “Încălcarea oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 23 alin. (1) şi dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti și se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an.”

PUBLICITATE