Rezultatele sondajului în Târgu-Neamț: Luptă strânsă pentru Primărie. PSD, sub 50%

Profesorul Gheorghe Apetrei, candidatul PNL la primăria Târgu-Neamț, se apropie amenințător de candidatul PSD, potrivit unui sondaj recent. Nemulțumirile cetățenilor față de actuala administrație PSD cresc șansele liberalilor.

Profesorul Gheorghe Apetrei, reprezentantul PNL în cursa pentru primăria orașului Târgu-Neamț, pare să fie pe cale să provoace o surpriză majoră în următoarele alegeri locale, conform unui sondaj de opinie efectuat în perioada 21-22 aprilie 2024. Cu doar 8 puncte procentuale în spatele candidatului PSD, Apetrei își consolidează poziția, bucurându-se de sprijinul a 32% dintre respondenți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sondajul a relevat că un procent semnificativ, 21%, dintre alegători rămân indeciși, ceea ce ar putea înclina balanța în favoarea oricărui candidat care reușește să comunice eficient și să abordeze problemele cetățenilor.

La nivel de partid, PSD, reprezentat de Vasilică Harpa — actualul președinte al PSD Neamț și primar al orașului —, continuă să fie partidul dominant, dar nu atinge majoritatea absolută, cu doar 45% din preferințele alegătorilor.

Aceasta, comparativ cu 31% cât obține PNL, scoate în evidență o scădere a influenței social-democraților în regiune.

Daniel Vasilică Harpa, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Neamț, captează 48,1% dintre voturi, un scor care nu oferă motive de optimism, mai ales că provine din Târgu-Neamț și are trei mandate de primar în portofoliu. Criticile adresate lui Harpa de către votanți sunt dure, aceștia reproșându-i lipsa de implicare și de comunicare.

Între problemele semnalate de cetățeni se numără gestionarea deficitară a serviciilor de apă, starea drumurilor și a trotuarelor, precum și nivelul scăzut al curățeniei în oraș — toate acestea fiind atribuite administrației conduse de PSD.

PUBLICITATE