Rezultate remarcabile ale elevilor nemțeni la olimpiada de CHIMIE


Municipiul Bacău a fost, în perioada 18-22 aprilie 2016, gazda Olimpiadei Naționale de Chimie. Județul Neamț a fost reprezentat de lotul selectat în etapele anterioare, alcătuit din 9 elevi din clasele VIII-XII și un profesor însoțitor, dna. Nicoleta Scurtu de la Școala Gimnazială „Profesor Gheorghe Dumitreasa”, Girov. Merită menționat efortul județului gazdă pentru condițiile foarte bune de desfășurare a competiției, care a inclus o probă teoretică (pondere 60% din punctajul final) și o probă practică scrisă (pondere 40% din punctajul final). În succesiunea etapelor olimpiadei s-a desfășurat și o probă de baraj în vederea selectării elevilor pentru olimpiadele și concursurile internaționale de chimie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La proba de baraj a participat eleva Giorgiana Sabina Fîrțală, clasa a XII-a, care și-a stabilit ca prioritate pentru anul acesta, calificare în lotul național pentru etape internaționale, reușind de altfel, situarea în primele 6 poziții din total 20, în consecvență va reprezenta România, în perioada 1-8 mai, la Olimpiada internațională I.D.Mendeleev, din Turkmenistan / Asgabat. Rezultatul obținut al Sabinei Fîrțală este remarcabil și unic în galeria proprie competițională în raport cu pozițiile ei din loturile lărgite anterioare: loc 14 din 20, respectiv loc 8 din 20.

Remarcabile sunt și rezultatele celorlalți elevi obținute la finalul olimpiadei care încununează eforturile lor, ale profesorilor de clasă, ale profesorilor de la Centrul de Excelență Neamț și nu în ultimul rând al părinților. De remarcat că 8 din cei 9 elevi componenți ai lotului județean s-au antrenat pentru performanță prin centrul de Excelență, sediul activităților desfășurate săptămânal fiind Colegiul Național „Calistrat Hogaș”.

Tabloul rezultatelor se prezintă astfel:

clasa a VIII-a, elevul Căderea Ioan, Școala Gimnazială nr. 3, Piatra Neamț, pregătit de dna profesor Rodica Șurubaru, mențiune MENCS (la proba teoretică, după punctaj, poziția 5)
– clasa a VIII-a, elevul Ifrim Vasile Alexandru, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman, pregătit de dra profesor Geanina Condurat, mențiune specială
– clasa a IX-a, elevul Apetroaie Tudor Paul, Colegiul Național „Petru Rareș”, îndrumat de dna profesor Florica Ionică, mențiune MENCS (la proba teoretică, după punctaj, locul 3)
– clasa a IX-a, elevul Pușcașu Marian, Colegiul Național „Petru Rareș”, îndrumat de dna profesor Florica Ionică, mențiune specială
– clasa a X-a, eleva Preisler Patricia, Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, îndrumată de dna profesor Brândușa Andrei, mențiune MENCS (de remarcat rezultatul probei practice, al treilea pe țară)
– clasa a X-a, elevul Manolache Andrei, Colegiul Național „Roman Vodă”, îndrumat de dna profesor Aurica Enescu, mențiune specială
– clasa a XII-a, eleva Fîrțală Sabina Giorgiana, Colegiul Național „Petru Rareș”, mențiune specială.

Încă o dată, comportamentul lotului județean la confruntarea națională dovedește că atât elevii cât și profesorii, călăuziți de ambiție, putință și multă știință au adus recunoașterea națională a școlii de chimie nemțene. Felicitări tuturor!

PUBLICITATE