Rețea de trafic de droguri, destructurată de DIICOT


1468584269big_img-20160714-wa0035Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au ridicat 5.917 grame de fragmente vegetale, 131 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, 21.000 de lei și alte bunuri, în urma a 27 de percheziții în 5 județe și organizării a 3 acțiuni de prindere în flagrant delict. 10 persoane au fost arestate preventiv, iar față de alte 9 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La data de 13 iulie a.c., poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Iași, Constanța, Neamț și Vaslui, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 27 percheziţii domiciliare în județele Bacău, Neamț și Constanța.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, precum și jandarmi.

1468584269big_img-20160714-wa0036Perchezițiile au vizat destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

La data de  13.07.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor ACONSTANTINESEI ADRIAN, zis PLETOSU, CIMPOEȘU ADRIAN IONUȚ, STOICA ANA-RITA, PETRESCU ION BOGDAN, GRĂDINARU BOGDAN, DRAGOMIR MIHAI OCTAVIAN, TUDORACHE LUCIAN, FOST FELEA, zis CHIORU, ANDRONACHE FLORIN, CLIM ANDREI, DUMITRACHE CONSTANTIN ANDREI, pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că  în perioada februarie – iulie 2016, inculpatul Aconstantinesei Adrian zis „Pletosu”, în scopul de a obţine beneficii materiale, a iniţiat şi constituit împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere. Astfel, în această perioadă,  inculpatul Aconstantinesei Adrian a procurat/cumpărat (prin comandă de pe anumite site-uri pe internet), în repetate rânduri, produse cu efecte psihoactive, le-a deţinut într-o locuinţă închiriată din municipiul Constanta ( în care locuia mama acestuia, inculpata Drăgănescu Silvia împreună cu sora sa inculpata Aconstantinesei Luana), le-a porţionat şi ambalat în plicuri, după care le-a transportat şi deţinut la locuinţele acestuia din municipiul Bacău.

    Ulterior  inculpatul a distribuit/vândut substanţele către diferiţi consumatori, atât direct cât şi prin intermediul altor persoane – care aveau rolul de subdistribuitori, iar acestia din urmă, în repetate rânduri, au distribuit/vândut, la rândul lor, produsele cu efecte psihoactive, către mai mulţi consumatori din muncipiul Bacău (fiind identificati până în prezent mai mult de 100 de consumatori).

    La data de 13 iulie 2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Iași, Constanța, Neamț și Vaslui au efectuat un număr de  27 percheziţii domiciliare pe raza județelor Bacău, Neamț și Constanța.

    La data de 13.07.2016  a fost efectuată pe raza municipiului Bacău  o acţiune  de prindere  în flagrant a inculpatului Aconstantinesei ocazie cu care a fost găsită cantitatea de  5.900 de grame de fragmente vegetale mărunțite.

    De asemenea, la data de  de 13.07.2016, inculpaţii  Cimpoeşu Adrian Ionuţ, Stoica Ana Rita şi Cătănuţ Dan Gabriel au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului  Constanța  având asupra lor cantitatea de 17 grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

 

În total, în cadrul acțiunii au fost ridicate 5.917 grame de fragmente vegetale mărunțite, 131 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, cutii cu țiple autosigilante, resturi de țigarete confecționate artizanal, 3 grindere, 4 cântare electronice, 5 laptopuri, o tabletă, 2 hard disk-uri, 2 memory stick-uri, 36 de telefoane mobile, 35 de cartele SIM, un iPod, 4 microSd-uri și 21.000 de lei. 22 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În urma administrării probatoriului, 10 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 37 de ani, au fost reținute, iar față de 9 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Ulterior, cele 10 persoane reținute au fost prezentate Tribunalului Bacău, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcței Operaţiuni Speciale a Poliției Române.

Sursa DIICOT

PUBLICITATE
loading...