Remus Munteanu: PSD a depus un proiect pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze

Social-democrații au depus în Parlament un proiect de lege prin care preţurile la energie electrică și gaze naturale sunt plafonate pentru 6 luni la o medie a perioadei martie-septembrie 2021, pentru consumatorii casnici. Totodată, proiectul prevede că statul va suporta 50% din scumpiri pentru consumatorul final. 

„PSD a venit cu un proiect concret pentru plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie!” – anunță deputatul Remus Munteanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit proiectului, plafonarea se va face la nivelul mediei tarifelor din ultimele 6 luni, iar statul va suporta 50% din scumpirea rezultată în facturile oamenilor. Totodată, profiturile uriașe ale producătorilor de energie și gaze vor fi impozitate.

„Aceasta este soluția corectă pe termen scurt, pentru ca românii să poată trece cu bine peste această iarnă! Ne permite legislația europeană, iar Spania a anunțat deja un proiect similar!

Nu există scuze pentru a nu vota foarte repede această lege în Parlament! Oamenii au nevoie de sprijin acum!

De aceea, Cîțu trebuie să înceteze a mai pune pe primul plan profiturile băieților deștepți din energie și să înțeleagă că prioritatea oricărui Guvern trebui să fie protejarea nivelului de trai al românilor!” – se arată într-un mesaj preluat de Remus Munteanu de la președintele social-democraților.

PUBLICITATE