Remus Munteanu: PNRR-ul Guvernului, o dovadă clară de incompetență a ministrului Ghinea

România se face de râs cu Planul Național de Redresare şi Reziliență. Comisia Europeană a transmis zeci de observații Guvernului la PNRR.

Unul dintre reproșurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word pentru anumite proiecte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un alt exemplu ar fi costul de 133.000 de euro pentru trainingului unei singure persoane, pentru care Comisia Europeană concluzionează că „Pare cam excesiv”.

Observații au fost și în proiectele de educație, sănătate, cercetare, turism, infrastructură, mediu, etc.

„Că dl. C. Ghinea este un dezastru știm cu toții încă din 2016 când acesta a gestionat, vreme de câteva luni, Ministerul Fondurilor Europene.

Dacă cineva mai avea nevoie de vreo confirmare aceasta a venit joi, când Comisia Europeană a transmis zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Reziliență, cele mai multe referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte.

Dle ministru chiar ai tupeu să faci turul televiziunilor de știri și să minți că totul e perfect și minunat în timp ce funcționarii de la Bruxelles scriu o sumedenie de pagini cu observații și cer clarificări.

Dacă nici asta nu este dovadă clară de incompetență, nu știu ce altceva poate fi!” – a transmis deputatul Remus Munteanu

PUBLICITATE