Remus Munteanu, inițiatorul unui proiect care propune instituirea Zilei Sportului Românesc

Deputatul Remus Munteanu se află printre inițiatorii unui proiect care propune instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie.

Propunerea legislativă privind instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în luna martie și ar putea fi adoptată tacit pe 2 iunie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Pe măsură ce trec anii, țara îi pierde pe unii dintre cei mai mari sportivi români din toate timpurile, oameni de care sunt legate cele mai mari realizări ale României în acest domeniu.

Îl amintim aici pe regretatul campion Ivan Patzaichin, care s-a stins din viață recent, o legendă a canotajului mondial care a inspirat sute de mii de romani de-a lungul deceniilor.

Ziua Sportului Românesc propune astfel cinstirea acelor români care au dus țara pe cele mai înalte culmi sportive și au reprezentat cu onoare și mândrie tricolorul.” – notează expunerea de motive a inițiatorilor.

Potrivit proiectului, impactul bugetar este estimat la 4,6 milioane de lei, iar suma acoperă o finanțare de 100.000 de lei pentru fiecare județ, respectiv 500.000 de lei pentru municipiul București. Desigur, aceasta împărțire se poate modifica după realitatea din teren, respectiv posibilitățile și necesitățile administrative la nivelul fiecărui județ.

Finanțarea ar urma să acopere costurile festivităților organizate cu ocazia Zilei Sportului Româesc, precum materialele sportive necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activităților, materiale de promovare ale sportului la nivel local.

Ziua propusă pentru marcarea evenimentelor este prima duminică din luna iunie. Aceasta zi este prielnică din mai multe puncte de vedere: temperatura este una potrivită pentru activități sportive (18 °C este media la nivel național), încă nu a început sezonul concediilor, majoritatea cetățenilor sunt liberi duminica și pot participa la evenimentele organizate cu această ocazie.

„Obiectivele Zilei Sportului Românesc sunt promovarea sportului de masă, a sportului
de performanță, a sportului pentru persoanele cu dizabilități, beneficiile unui stil de viață
activ si sănătos, realizările intemaționale ale României pe plan sportiv și sportivii care au
avut un aport semnificativ în acestea.” – au mai scris inițiatorii în expunerea de motive

PUBLICITATE