Remus Munteanu: Deși s-a împrumutat cu 50 mld. euro, Guvernul a readus românii „în starea de sărăcie extremă”

Sub guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR datoria guvernamentală a depășit 50% din PIB, „fără ca banii împrumutați frenetic de Cîțu să se vadă în nivelul de trai al oamenilor sau în investiții”, a transmis deputatul PSD Neamț, Remus Munteanu.

„E oficial! Sub guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR datoria guvernamentală a depășit 50% din PIB, fără ca banii împrumutați frenetic de Cîțu să se vadă în nivelul de trai al oamenilor sau în investiții!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Guvernarea de dreapta, cu Cîțu la butoane, a împrumutat 50 de MILIARDE DE EURO care nu se regăsesc nicăieri: nici în pensii, nici în alocații, nici în investiții! Nu există niciun spital, nicio autostradă, niciun sistem de irigații, niciun un alt proiect major de infrastructură care să fi primit finanțare în actuala guvernare!” – este mesajul parlamentarului nemțean

Acesta mai susține că social-democrații îi cer premierului Florin Cîțu să prezinte în cel mai scurt timp, „așa cum îl obligă legea”, pe ce a cheltuit banii pe care i-a împrumutat „amanetând viitorul generațiilor următoare”.

„PSD cere premierului Cîțu să prezinte în cel mai scurt timp, așa cum îl obligă legea, pe ce a cheltuit banii pe care i-a împrumutat amanetând viitorul generațiilor următoare!

Cu fiecare zi care trece fără ca românilor să le fie prezentat pe ce s-au dus banii și care este planul Guvernului pentru reducerea datoriei istorice, e tot mai clar abuzul în serviciu de care se face vinovat Florin Cîțu!” – mai spune Remus Munteanu

Totodată, potrivit parlamentarului, în ultimul an, Guvernul de coaliție a readus românii „în starea de sărăcie extremă”, spunând că rata de deprivare materială a sărit, în 2020, la 29,3%.

„În ultimul an, guvernarea de dreapta a readus în starea de sărăcie extremă 120.000 de români!

În ultima guvernare, PSD a redus cu 1,9 milioane de persoane numărul acestor români necăjiți!

Politicile de creștere a veniturilor și puterii de cumpărare implementate de guvernarea PSD au condus la scăderea ratei de deprivare materială de la 40,4% în 2016 la 27,8% în anul 2019, potrivit Eurostat.

Politicile de austeritate impuse de guvernările de dreapta post octombrie 2019 au adâncit sărăcia în rândul românilor – rata de deprivare materială a sărit, în 2020, deja la 29,3%.” – a mai transmis deputatul

PUBLICITATE