Remus Munteanu: „Dacă nici asta nu este o dovadă clară de incompetență, nu știu ce altceva poate fi”

Incredibil, dar adevărat! Detașarea secretarului general al Ministerului Tineretului și Sportului a încetat de 8 luni, dar el este pe post și semnează documente.” – transmite deputatul nemțean Remus Munteanu

Potrivit parlamentarului, de mai bine de o jumătate de an, la Ministerul Tineretului și Sportului, condus acum de către Eduard Novak, domnul Ciprian-Constantin Pasailă semnează ca secretar general documente oficiale, inclusiv cele privind funcționarea și finanțarea instituției fără ca cineva, din minister sau de la Palatul Victoria, să se sesizeze că detașarea i-a încetat la începutul lunii septembrie 2020.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 4 decembrie 2019, apare în Monitorul Oficial Decizia nr.483 prin care „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ciprian-Constantin Pasailă, şef serviciu al Serviciului control şi recuperare debite din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, exercită cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru o perioadă de 6 luni”.

Solicitarea de ocupare temporară a acestui post a fost făcută de fostul ministrul al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Ulterior, pe data 5 martie 2020, apare în Monitorul Oficial Decizia nr.147, privind încetarea exercitării cu caracter temporar, prin detașare a domnului Ciprian-Constantin Pasailă, a funcției publice vacante de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului.

Dar, tot în aceeași zi, apare în Monitorul Oficial Decizia nr.148 potrivit căreia „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ciprian-Constantin Pasailă, șef serviciu al Serviciului control și recuperare debite din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului pentru o perioadă de 6 luni”.

„Este incredibilă această situație, cu atât mai mult cu cât Ministrul Tineretului și Sportului și-a delegat, de luni bune, atribuțiile secretarului general. Dacă nici asta nu este o dovadă clară de incompetență, nu știu ce altceva poate fi”. – mai spune Remus Munteanu

PUBLICITATE