Remus Munteanu: „Creșterea salariului minim și a pensiilor sunt măsuri corecte și logice”

Creșterea salariului minim și a pensiilor de la 1 ianuarie sunt măsuri corecte și logice. – anunță deputatul PSD Neamț, Remus Munteanu

„Cei care vorbesc despre pomeni nu fac altceva decât să jignească nepermis milioane de salariați și pensionari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cei mai vulnerabili dintre salariații din economia privată și bunicii noștri nu pot fi lăsați să fie, pe timpul iernii, victime sigure ale creșterii prețurilor.

Ei trebuie apărați și există calcule clare că statul are resursele bugetare necesare!” – este mesajul social-democraților, promovat de Remus Munteanu.

Social-democrații au dat ca exemplu pe cancelarul Olaf Scholz care a propus și a obținut, anul acesta, creșterea salariului minim cu 15% și a susținut că este vorba despre o chestiune de corectitudine și respect.

„Exact același lucru îl spune și PSD astăzi! Cei care tot repetă că nu sunt bani și că o asemenea decizie va înteți inflația sunt într-o mare eroare! Cele două măsuri vor aduce bani în plus la buget și vor menține consumul pe linia de plutire, însemnând afaceri care nu se închid și salvarea unor locuri de muncă!

Mai mult, este un gest obligatoriu pentru ca salariații români să aibă șansa intrării pe traiectoria salariului minim european, proiect major al Uniunii Europene, pe care PSD, ca partid de stânga, îl susține cu toate puterile.

PSD crede în justețea acestor soluții, de altfel măsuri validate pe plan european. De aceea, ne vom lupta să-i convingem pe partenerii noștri că nu pot exista dispute ideologice atunci când este vorba de a susține populația și economia. Nu este timp și loc de certuri când obiectivul tuturor este sprijin pentru România!” – se mai arată în mesajul PSD, transmis de Remus Munteanu

PUBLICITATE