Remus Munteanu: „Am sărbătorit astăzi, alături de nemțeni, Ziua Națională a Iei”

Astăzi, 24 iunie, pe terenul de sport din comuna Dobreni s-a sărbătorit Ziua Iei, eveniment ce și-a propus să reunească, în straie populare, cetățeni, dar și oficialități locale și naționale.

Evenimentul a fost găzduit de primarul comunei, Vasilica Crețu, și organizat de PSD Neamț, alături de Organizația femeilor social-democrate din Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre invitați s-au numărat prefectul județului Neamț, Adrian Niță, primarul orașului Târgu-Neamț, Daniel Harpa, deputatul Remus Munteanu și secretarul de stat al Ministerului Culturii, Mădălin Voicu.

„Am sărbătorit astăzi, alături de nemțeni, Ziua Națională a Iei, această piesă vestimentară caracteristică nouă, românilor, și pe care cu cinste o purtăm în fiecare an pe 24 iunie.

La evenimentul organizat de PSD Neamț, la Dobreni, am avut bucuria de a-l avea ca și oaspete pe secretarul de stat, domnul Mădălin Voicu, un om recunoscut pentru implicarea sa în tot ceea ce înseamnă cultură și respectarea tradițiilor.

Mă bucur că am luat parte la acest eveniment deosebit, menit să ne aducă împreună în sărbătoarea de Sânziene!” – a transmis deputatul Remus Munteanu

Începând cu ora 12 și până la ora 17 au avut loc spectacole, dar și dialoguri pe tematici privitoare la cultură, patrimoniu, monumente.

De asemenea, cei care au dorit să participe la Ziua Iei au putut admira creații deosebite la standurile artizanilor.

PUBLICITATE