Regizorul pietrean Daniel Sandu, propus „Cetățean de onoare” al municipiului Piatra-Neamț

Consilieri PNL din cadrul Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț au depus un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” al Municipiului Piatra Neamţ, regizorului Daniel Sandu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Regizorul şi scenaristul Daniel Sandu s-a născut la 16 decembrie 1977 la Piatra-Neamţ. A urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Gheorghe” – Roman, iar în anul 2002 a absolvit Universitatea Media – Fundaţia PRO, Facultatea de Cinematografie, secţia „film”, la clasa regizorului Andrei Blaier.

Prima regie, unde a fost şi scenarist şi producător a reprezentat un scurt-metraj documentar în anul 2000 „Fileuri de amintiri”, obţinând şi premiul special la Eco-Etno-Folc Slătioara Fest 2000.

În perioada 2001-2017, evoluţia regizorului Daniel Sandu creşte de la un an la altul, realizând mari succese naţionale şi internaţionale

Regizorul Daniel Sandu, cel care a realizat filmul “Un pas în urma serafimilor”, a fost marele câştigător al ediţiei din acest an a Premiilor GOPO, obţinând nu mai puţin de opt trofee.

Pe lângă premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun actor într-un rol principal, cel mai bun regizor, cea mai bună imagine, lung-metrajul regizorului Daniel Sandu a primit şi premiul pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun debut sau “premiul pentru tânără speranţă”.

PUBLICITATE