Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață. A fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat. Împlinise 96 de ani de ani în aprilie şi o domnie de peste 70 de ani.

Regina s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de familie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea.

Ultima apariție publică a Reginei a fost pe 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbise în fața camerelor.

Elisabeta a II-a, cu numele întreg Elisabeta Alexandra Maria, oficial Elisabeta a II-a, a fost regina Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din 6 februarie 1952. În 2015 a depășit-o pe Regina Victoria, devenind cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Elisabeta a II-a a fost fiica mai mare a Prințului Albert, duce de York, și a soției sale, Lady Elizabeth Bowes-Lyon.

Fiind copila unui fiu mai mic al regelui George al V-lea, tânăra Elisabeta avea puține perspective de a accede pe tron până când unchiul ei, Edward al VIII-lea (duce de Windsor), a abdicat în favoarea tatălui ei, la 11 decembrie 1936.

În acel moment tatăl ei a devenit Regele George al VI-lea și ea a devenit moștenitoare prezumtivă. În 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și Danemarcei. La 6 februarie 1952, după moartea Regelui George al VI-lea,Elisabeta Alexandra Maria a devenit Regină.

PUBLICITATE