Regele Mihai, ultimul suveran al României, a încetat din viață (5 decembrie)

Regele Mihai, ultimul suveran al României, a încetat din viață marți, 5 decembrie, la ora 13:00, în locuința sa din Versoix. Majestatea Sa avea 96 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Regele se afla în Elveția și fusese diagnosticat în urmă cu aproape doi ani cu carcinom epidermoid  metastazant şi leucemie cronică.

Majestatea Sa anunțase pe 2 martie 2016 că se retrage din viața publică, după ce recent a fost diagnosticat cu leucemie, urmând ca prerogativele sale să fie preluate de Principesa Margareta.

Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al regelui Carol al II-lea şi al prinţesei Elena, strănepotul reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a.

Mihai I a fost regele României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. Este unul dintre puținii foști șefi de stat în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la care a renunțat mai târziu)

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE