Recomandarea Poliției Neamț: ALEGE VIAŢA! Conduceţi prudent, pe timp de iarnă!

Polițiștii rutieri acționează în permanență pe sectoarele de drum din județul Neamț pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice.
De la începutul sezonului rece, un administrator de drumuri a fost sancționat contravenţional pentru neîndeplinirea obligație de întreținerea drumului public pe timp de iarnă, iar 10 conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în condiţii de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante).
Reamintim că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile, circulaţia rutieră la nivel județean desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.
De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).
Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

PUBLICITATE