Răzvan Cuc, candidatul PSD pentru funcția de primar la Piatra-Neamț: „Primăria trebuie să fie generator de dezvoltare economică!”

Articolul continuă după anunț

PSD l-a desemnat candidat la Primăria Piatra-Neamț pe deputatul Răzvan Cuc, fost ministru al transporturilor.

Desemnarea lui Răzvan Cuc a surprins într-o oarecare măsură publicul pietrean, dar explicațiile oferite de PSD sunt mai mult decât valide.

Membru al organizației PSD Neamț de la începutul anului 2019, Răzvan Cuc s-a implicat ca ministru, alături de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, în reabilitarea infrastructurii rutiere a județului.

Ministerul Transporturilor a alocat peste 100 de milioane de euro refacerii drumurilor din județ, iar nemțenii știu acest lucru.

Conform obiceiului, PSD a testat constant prin sondaje notorietatea și încrederea parlamentarilor și liderilor locali.

Iar în sondajele dedicate alegerilor locale, poziția fostului ministru de la transporturi l-a indicat drept cel mai potrivit candidat.

Anunțul candidaturii i-a făcut pe unii pietreni să întrebe de ce era nevoie de un candidat care nu e din Piatra-Neamț?

Chiar plecarea din PSD a senatoarei Emilia Arcan a avut loc sub pretextul că la primărie ar candida „cineva din Giurgiu”.

Trecând peste faptul că Răzvan Cuc este din București, nu din Giurgiu, cel mai clar răspuns l-a oferit Ionel Arsene, care a spus că orașul nostru are nevoie de un primar cu viziune și capabil să îl modernizeze.

Primăria trebuie să fie generator de dezvoltare economică”, ne-a declarat în exclusivitate Răzvan Cuc.

În lumea de azi, orașele sunt în competiție. Obiectivele unui primar modern țin de prosperitatea comunității sale. Nu de cârpeli, ci de dezvoltare.

Administrațiile de dreapta ale ultimilor 20 de ani au secătuit acest oraș frumos, supranumit, în perioada interbelică, Perla Moldovei. Celor care au ezitări legate de faptul că nu m-am născut în Piatra le spun că în toată lumea firmele, echipele de fotbal sau administrațiile își caută oameni care pot performa.

Eu am câteva obiective mari care vor schimba starea orașului. Iar acestea sunt legate de dezvoltare.

Vom face un Parc Industrial așa cum scrie la carte, vom participa la construirea drumului expres Bacău-Piatra-Neamț pentru că legislația ne permite acest lucru și vom redeveni stațiune balneară. Toate acestea vor aduce bani în oraș. Știu să fac proiecte, știu să aduc bani” spune Răzvan Cuc.

L-am întrebat pe candidatul PSD care este visul lui.

Orice vrei să construiești pornește de la un vis. Dacă nu ai imaginație, nu ai viziune, nu ai proiect, nu ai nimic. Visez să facem din Piatra Neamț un oraș modern, cu oameni fericiți. Am idei, am echipă și muncesc mult.

Orașul are resurse, povestea datoriilor istorice a fost mereu doar un pretext pentru stagnare. Fiecare proiect are sursa sa de finanțare, iar această lamentare continuă a administrației de azi, că nimic nu se poate, trebuie să înceteze!

Dacă vreți să îl întâlniți pe Răzvan Cuc, îl puteți găsi la unul dintre cele patru sedii pe care PSD le-a deschis în cartiere. Acolo se află și candidații PSD pentru Consiliul Local Piatra-Neamț. Respectând toate regulile impuse de pandemie, Răzvan Cuc și echipa sa stau de vorbă cu pietrenii în fiecare zi.